Advokaten skriver blogg

Velkommen til min nye blogg. Jeg har tenkt lenge at jeg ønsket å samle det jeg skriver på et sted. Og siden fruen i huset studerer digital kultur og mener seg kyndig innen bruk av sosiale medier, så har jeg bedt henne om å hjelpe meg med dette. Så fra nå av kommer jeg til å samle alt jeg skriver og publiserer i denne bloggen. Dere finner meg også på Twitter som @advokatmellbye og på Facebook som Advokat Halfdan Mellbye. Jeg diskuterer gjerne faglige spørsmål med dere men kun her på bloggen og på Twitter. Jeg ber om forståelse for at jeg kommer til å godkjenne hver enkelt kommentar som blir publisert på denne siden. Det er ikke fordi jeg er redd for diskusjon eller uenighet, men fordi jeg vil være sikker på å følge de advokatetiske reglene også her på bloggen.

Reklame

3 kommentar

 1. Spennende! Jeg vil gjerne overbevises om at juss er gøy. Flott at de det ikke er så mange av kommer på banen.

  Hvis du tar i mot ønsker, er jeg veldig interessert i å lese om miljørett. Gjerne noe om nye PBL eller naturmangfoldloven! Og etikk, dyrevern og ruspolitikk (Fra justis- til helsesektor? http://www.rus.no/id/456.0 ).

  Lykke til :-§

 2. Til deg som er advokat. Jeg er 12 år gammel (snart 13:) og har lenge lett etter noe å spare til. Det jeg har funnet er sykkelmotor (motor å montere på sykkelen) fra sykkelmotor.com 80cc max fart 40 kmt og pappa vil ikke la meg kjøpe den før han vet om jeg er gammel nok. Derfor spør jeg deg.

  Håper du svarer.

  Hilsen Birk

  • Hei Birk

   Spennende spørsmål, men etter å ha undersøkt litt ser det ut til at jeg må skuffe deg. Det er 16 års aldersgrense. Regelen – som står i forskrift om førerkort m.m. § 12 -1 sier: «Traktor og motorredskap, med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t, med eller uten tilhenger, kan føres av person som har fylt 16 år og har nødvendig ferdighet.» Og en sykkel med motor vil være et motorredskap – slik det er definert i kjøretøyforskriften. Det er en masse regler her, men jeg finner ikke noe unntak fra den 16-års grensen – selv om sykkelen går mye saktere enn 40 km/t.

   Hilsen Halfdan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: